Превозвачите, които обслужват линиите на градския транспорт в Пловдив ще получат допълнително финансиране от общината. Това беше договорено след среща с кмета и областния управител. С колко точно ще се увеличи транспортната субсидията обаче, не стана ясно. Знае се, че тя ще бъде гласувана на предстоящата общинска сесия в началото на август.

Пловдив

Въпреки че вчера кметът Иван Тотев заяви, че няма причина за увеличаване на компенсациите на превозвачите, днес той се съгласи да направи това, без да конкретизира с колко.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Толкова, колкото е необходимо на фона на законовата норма. Тя се доказва със съответната загуба, която представят пред общината, тя се удостоверява и в рамките на тази загуба ние можем да компенсираме.

Загубата, която до момента са натрупали транспортните фирми е в размер на 3 млн и 600 хиляди лева.

Веселин Дошков, управител на транспортна фирма: Конкретна цифра не поставяме. И аз съм убеден, че в крайна сметка ще се стигне до частично финансиране от страна на общината.

Превозвачите настояват да заработи системата за електронно таксуване, при която ще им се плаща на километър пробег и няма да има нужда да поддържат кондуктор-продавач във всеки автобус.

Системата трябваше да се прилага от средата на 2016 г., но все още не сработва, въпреки че са похарчени близо 20 млн лева.

Превозвачите от Градския транспорт в Пловдив поискаха спешна среща с общината

Превозвачите от Градския транспорт в Пловдив поискаха спешна среща с общината

Превозвачите от градския транспорт в Пловдив ще поискат от общината увеличение на дофинансирането и въвеждане на електронно таксуване. Миналата седмиц...