COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

През 2020 г. Първа английска гимназия преминава към едносменен режим на обучение

През 2020 г. Първа английска гимназия в София ще премине към едносменен режим на обучение. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с районния кмет на „Оборище“ Васил Цолов провериха как върви изграждането на разширението на гимназията, в която сега се помещават две училища.

от БГНЕС
14:24, 22.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
2020 първа английска гимназия преминава едносменен режим обучение

„Квадратурата на новата част е повече от старата. На практика строим още едно училище, което да позволи преминаването на едносменен режим на работа на двете училища – английската гимназия и 112 ОУ. В момента се прави разширение заедно с нов физкултурен салон“, заяви Фандъкова и поясни, че общината е отпуснала близо 4 млн. лева на районния кмет за реализирането на този проект.

Тя обясни, че миналата година е била открита първата нова сграда от разширението на английската гимназия и е започнало разширението на 2 и 3 корпус.


;

„Общите помещения, които ще бъдат изградени са 43, в които се включват методически кабинети. Класните стаи са 22. Ще има стаи по химия и физика, които ще бъдат със специализирано оборудване. В старата гимназия имаше един физкултурен салон. В момента се доизграждат 2-ят и 3-ят физкултурен салон. Един от тях ще се използва за хореография. Изгражда се и втори асансьор като единият е в старата сграда, а другият ще е в разширението“, обясни районният кмет Васил Цолов, който заяви, че се надява проектът да бъде изпълнен до началото на новата учебна година.


;

Фандъкова обясни, че ще се радва ако това стане факт, но заложеният срок по договор със строителната компания е лятото на 2020 г.

Тя подчерта, че тази година общината е заделила рекорден бюджет за образование.

„10 нови сгради на училища строим тази година, 15 на детски градини. Над 75 млн. лв. е бюджетът на общината за образование тази година, заедно с модернизацията на 26 училища и детски градини. Това е огромен ресурс. Ако говорим за рекорден бюджет, то бюджетът за образование е рекорден“, заяви тя.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ремонти по магистрала "Тракия" до началото на активния летен сезон, по "Хемус" няма да спират
Ремонти по магистрала "Тракия" до началото на активния летен сезон, по "Хемус" няма да спират
Български учени ще участват в изследвания на ЦЕРН
Български учени ще участват в изследвания на ЦЕРН