COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

През това лято в "Златни пясъци" може да работят и германски полицаи

През това лято в курорта "Златни пясъци" може да работят и полицаи от Германия, съобщи днес зам.-директорът на ОДП - Варна комисар Николай Спасов, който участва в заседание на обществения съвет по туризъм.

от БТА
13:35, 30.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
През това лято в Златни пясъци може да работят и германски полицаи

Той уточни, че в момента се водят разговори по темата, но най-вероятно германските униформени служители ще бъдат двама. Освен това в комплекса по традиция ще има и румънски полицаи. Спасов допълни, че искането на варненската дирекция е това лято броят на командированите от вътрешността на страната служители на МВР в курортите да бъде увеличен.
Пред членовете на съвета началникът на областната дирекция по храните във Варна д-р Златина Димова посочи, че работодателите трябва стриктно да следят дали хората, които наемат имат здравни книжки. През последните няколко месеца бе констатиран случай в павилион за пакетирани храни да работи жена, болна от туберколоза, посочи Димова. Тя припомни, че много често разпространението на салмонела също се причинява от заразени кухненски работници. Димова призова работодателите от туристически бранш да провеждат обучения на служителите си, за да отговарят обектите на всички хигиенни изисквания.
По традиция и през сезон 2016 Комисията за защита на потребителите ще провежда переодични проверки, насочени най-вече към категоризацията на обектите, стриктното обявяване на цените и грамажите в менютата, допълни директорът на регионалната структура Илиян Станоев. По думите му акцент при инспекциите ще бъде и качеството на алкохола, който се сервира в заведенията, тъй като миналото лято са засечени няколко случая на разреждане на питиетата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Национален оперативен щаб, 8 ч: Няма потвърден случай на коронавирус у нас
Национален оперативен щаб, 8 ч: Няма потвърден случай на коронавирус у нас
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)