НОВИНИ

Президентските избори в Украйна: Зеленски не се яви на предизборния дебат

Дебатът между претендентите за президент на Украйна не се състоя. Той трябваше да се проведе на Олимпийския стадион в Киев, но се появи само сегашният държавен глава Петро Порошенко. Опонентът му Володимир Зеленски обяви, че ще участва в дебат, но не и днес. Порошенко предложи утре двамата да дадат общо интервю за частна киевска телевизия. Но засега няма отговор от съперника му. Балотажът е насрочен за 21 април. На първия кръг най-много гласове спечели комедийният актьор Зеленски.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:30, 14.04.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Новакът в политиката Володомир Зеленски обеща шоу преди балотажа. Днес той осигури на претендента си самостоятелно представление.

„Тъжно е, че президентските избори започват да приличат на нямо кино“, заяви действащият украински президент.

Идеята за дебат беше на комедийния актьор. Оказа се, че е уточнено мястото, но не и датата. От управата на стадиона заявиха, че двата щаба са изпратили заявки за различни дни. Порошенко предложил дебатът да бъде на 14 април от 14 часа, а Зелнски - на 19 от 19 часа.

;

Хиляди привърженици на Порошенко го очакваха пред стадиона. В отсъствието на опонента си, той отговаря сам на журналистическите въпроси. Увери, че ще уважи желанието на народа, ако Зеленски бъде избран за президент и отново го прикани за дебат.

Петро Порошенко, президент на Украйна: Володимир Олександрович, сигурен съм, че ни гледате. Сигурен съм, че може да се включите в дебат.

С обещанието да се бори с корупцията и бедността, комикът, който има политически опит само от ролята на президент в телевизионен филм, спечели на първия тур 31%. За сегашния президент гласуваха около 16% от избирателите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивалът „Master of Art“ връчва наградите си за най-добрите филми за изкуство
Фестивалът „Master of Art“ връчва наградите си за най-добрите филми за изкуство
Вучич призова опозицията за диалог в парламента
Вучич призова опозицията за диалог в парламента