НОВИНИ

Президентът беше домакин на връчването на наградите в "Доброволческа инициатива"

За осма поредна година фондация „Национален алианс за работа с доброволци" и фондация „Лале" раздадоха наградите в националния конкурс „Доброволческа инициатива". Целта на конкурса е да бъдат отличени най-ефективните и интересни инициативи в България. Домакин на събитието беше президентът Румен Радев.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:51, 05.12.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Тази година номинирани бяха общо 58 инициативи от цялата страна, голямата наградата получиха три проекта. Сдружението „Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България" получи наградата за обновяването на заслона „Кончето" в Пирин, с което ще се повиши сигурността на хилядите туристи.

Другият отличен проект е „Да спасим кестените" на Организацията на българските скаути. В него се включват над 200 деца от Варна, Шумен и Русе, като поставят къщички и хранилки за синигери. Птиците са естествен враг на молците, които унищожават листата на дърветата. Фондация „Нашите недоносени деца" беше отличена за инициативата „Да плетем и шием за недоносените бебета". Жените изработват от фин памук малки октоподи, които се поставят в кувьозите при бебетата.

Мая Рашева: И вместо да дърпат тръби и маркучи в кувьоза, това пипало е напомнящо пъпната връв, която определено много им липсва.

Президентът поздрави доброволците и посочи, че с примера си увличат и другите около обществено значими каузи.

Румен Радев, президент: Успехът се измерва с онова, което си сторил за другите. Голямото постижение е подадената ръка и преодоляването с общи усилия на даден обществен проблем.

От Националния алианс за работа с доброволците призоваха да бъде изработен и приет закон за доброволчеството у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтът на тунел Витиня ще продължи още година
Ремонтът на тунел "Витиня" ще продължи още година
Сръбски депутат показа солидарност към протестите на жълтите жилетки
Сръбски депутат показа солидарност към протестите на "жълтите жилетки"