НОВИНИ

Президентът е готов да направи и трето служебно правителство

Президентът Росен Плевнелиев е готов да направи и трето служебно правителство, ако се наложи, но предпочита да не се стига дотам. Той се надява, че политическите сили ще успеят да запазят стабилността в държавата.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:26, 11.05.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Държавният глава вярва, че управляващото мнозинство ще намери отговорното решение в разразилите се колизии. Призова ги да загърбят безпринципните политически противоречия. Напомни, че многобройните кризи в Европа създават у хората усещане за несигурност. Затова според него всички трябва да работят за стабилност в държавата. Надява се, че политиците ще съумеят да запазят стабилността, но също и да гарантират на българите зад граница правото да гласуват.

Росен Плевнелиев - президент на България: Винаги имам готовност да изпълня конституционните си задължения. Не може да има никакво съмнение в това. По отношение на служебно правителство - правя го два пъти, ще го направя и трети път, ако се наложи. Но не искам да се стига до там. И да бъда много ясен. Не считам, че защитата на конституционните права на българските граждани трябва да доведе до падане на правителство.

Според Плевнелиев предстоящите президентски избори са катализатора на възникнатолото напрежение. Смята, че част от играчите ще се опитат да препозиционират политическото пространство.

Росен Плевнелиев - президент на България: Аз не вярвам, че в политиката има случайни неща, както и не вярвам в спонтанното взимане на решение от днес за днес.Убеден съм, че зад решението на АБВ да оттегли подкрепата си за правителството със сигурност стои стратегия - дълбоко обмислена,последователна. И разбира се, това е правото на политическите партии да преценят коя, как и по какъв начин ще се позиционира.

Росен Плевнелиев очаква честни президентски избори и качествени кандидати в надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощ на литературата
Нощ на литературата
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ