НОВИНИ

Президентът и военният министър посетиха оцелелия механик при инцидента с Ми-17

Президентът Румен Радев и военният министър Красимир Каракачанов посетиха ВМА, за да се запознаят със състоянието и да разговарят с офицерския кандидат Алексей Каменов - бордният техник на вертолета Ми-17, който беше ранен при трагичния инцидент снощи.

Александър Марков
от Александър Марков
12:17, 12.06.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

По последна информация от ВМА състоянието на Алексей Каменов е стабилно, животът му е извън опасност. Той има различни наранявания в областта на ребрата и единия крак, но като цяло състоянието му е стабилно.

Военният министър заяви, че според него причината за разбилия се Ми-17 не е пилотска грешка, а по всяка вероятност става въпрос за техническа неизправност в опашния винт на вертолета. Специално разсейващо звено от Военна полиция и Военно-окръжната прокуратура предстои да изясняват дали това е така в срок от 30 дни.

;

По думите на военния министър този инцидент отново показва необходимостта от модернизация на българската армия.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Той е бил почти неподвижен хеликоптерът. Той не е правил някакви сложни маневри или фигури, за да кажем, че някаква пилотска грешка е причината. Има обезщетения, което ще получат, застраховка. Оттук нататък министерството на отбраната, знаете своята социална политика, поема грижа.
Но каквото и да направи министерство на отбраната, каквото и да направи държавата, загубата на двама пилоти няма как да бъде оценена с материални компенсации.
ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА: Няма увреди по главата и органите в корема. Намира се в стабилно състояние, гръдната травма е средно тежка към тежка, кислородозависим е, но на този етап няма опасност за живота му.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп и Ким Чен-ун подписаха стратегически документ
Доналд Тръмп и Ким Чен-ун подписаха стратегически документ
Румен Радев: Риска от политическите решения го носят военните
Румен Радев: Риска от политическите решения го носят военните