НОВИНИ

Президентът Радев е на посещение в Кипър

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Кипър по покана на колегата си Никос Анастасиадис.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 27.11.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Румен Радев и Никос Анастасиадис смятат, че диверсификация на източниците и маршрутите за пренос на енергийни ресурси изискват обединените усилия на всички държави от Югоизточна Европа. Настояват за нови мерки в подкрепа на бизнеса и за насърчаване на икономическия обмен между двете страни. Никос Анастасиадис оцени високо и приноса на българската общност в Кипър за икономическото развитие на страната му.

Румен Радев - президент на Република България: Насърчаването на конкурентността е важна за нашите две развиващи се икономики, но особено важно е утвърждаването на кохезията като ключов фактор за бъдещето на Европа. Тук споделихме, че напълно съвпадат нашите интереси.

Румен Радев представи приоритетите на българското европредседателство, а Никос Анастасиадис изрази готовността на Кипър да сподели опита си от тяхното председателство през 2012 година.

Румен Радев: Приоритетите, които България открои, са общи за двете страни, защото намирането на консенсус в нашето динамично и противоречиво време е важно за всички страни членки, за да стоим единни и силни.

В присъствието на двамата президенти бяха подписани документи за сътрудничество в областта на корабоплаването, както и в сферата на културата, образованието и науката.

Президентът Радев се срещна също с архиепископа на Кипър. А по-късно откри улица, носеща името на Васил Левски.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световна премиера на мюзикъла Сиси – душата на императрицата в Стара Загора
Световна премиера на мюзикъла "Сиси – душата на императрицата" в Стара Загора
Менда Стоянова: Заявка за коалиция няма нито от наша, нито от страна на БСП
Менда Стоянова: Заявка за коалиция няма нито от наша, нито от страна на БСП