COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Президентът Радев изрази безпокойство от създаденото напрежение в Македония

Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати. Това се посочва в позиция на президента Румен Радев за ситуацията в Република Македония, съобщиха от Прессекретариата му.

от БНТ
09:36, 28.04.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
"Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати.

Призовавам всички партии в Република Македония да уважават демократичния процес и да проведат диалог. Демокрацията и правовия ред са пътя за излизане от кризата. Вярвам, че Република Македония няма да се отклони от eвропейските ценности.

Призовавам българските граждани към спокойствие. Снощи под ръководство на вицепремиера Стефан Янев беше проведено спешно заседание с министъра на вътрешните работи и компетентните служби, на което бе направен анализ на обстановката и бе констатирано, че няма непосредствени рискове за страната ни."Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Николай Нанков: Постигнахме възможно най-големия компромис за толтаксите
Николай Нанков: Постигнахме възможно най-големия компромис за толтаксите
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината