НОВИНИ

Президентът Радев коментира напрежението в БНР и избора на нов главен прокурор

На първия учебен ден президентът Румен Радев напомни, че от качеството на образованието зависи младите хора да бъдат достойни граждани, които преодоляват предизвикателствата и градят бъдещето на обществото ни. Пред медиите държавният глава коментира и напрежението в БНР, както и предстоящия избор на нов главен прокурор.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:12, 16.09.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Българското училище не е само храм на знанието, каза президентът Радев, а и свято място, където децата се превръщат в личности. От тържеството в 18-то столично училище той поздрави всички учители и родители, а на учениците пожела.

Румен Радев - президент на Република България - Бъдете любознателни и не се огъвайте пред препятствията, а ги използвайте като трамплин за бъдещи успехи. Продължавайте с думи и дела да отстоявате територията на духовността, на достойнството и човечността и каквото и да правите, нека бъде с мисъл за България.
;

По повод напрежението в БНР президентът Радев очаква от ръководството да обясни реалните мотиви за безпрецедентното 5-часово спиране на ефира. Отново подчерта, че свободата на словото в България е в криза.

Румен Радев - президент на Република България -БНР не е спирало дори по време на войната. И този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява обществените медии. Очевидно, че и държавата се управлява от нечий телефон, а не през институциите, каквато е нормалната европейска практика.

Румен Радев заяви, че вижда лъч надежда в реакцията на журналистите от радиото.

Румен Радев - президент на Република България: Които явно проявиха солидарност и подкрепени от свои колеги от други медии дадоха пример как се отстоява достойнство, как се отстоява свобода на словото и професионални стандарти.
;

В отговор на въпрос дали, ако Иван Гешев бъде избран от ВСС за главен прокурор, обмисля вариант да не подпише указа за назначаването му, Румен Радев каза:

Румен Радев - президент на Република България: Конституцията ясно показва кога и как се произнася президентът.

Румен Радев обясни, че целта му да организира предварителните консултации за избор на нов главен прокурор е била да повиши обществения интерес и гражданската бдителност относно процедурата и критериите по избора. Убеден е, че целта е постигната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов: Свободата на словото не е накърнена
Премиерът Борисов: Свободата на словото не е накърнена
Очаква се Цвета Караянчева да бъде изписана до края на седмицата
Очаква се Цвета Караянчева да бъде изписана до края на седмицата