COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Президентът Радев отказа коментар за оставките на Цветанов и Нинова

Президентът Румен Радев призова политиците да насочат енергия и внимание към обществени процеси , които са в полза на децата. Държавният глава отказа да коментира оставката на председателят на БСП Корнелия Нинова и оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководните постове в ГЕРБ. Президентът беше в Кърджали, където присъства на празник по случай завършването на учебната година в най-голямото училище в Южна България.

от Димитър Димитров
19:28, 31.05.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Президентът Румен Радев отказа да коментира политическите трусове в редиците на управляващите и опозицията. Насочи вниманието към образованието, духовността и постиженията на учениците.

Румен Радев - президент на Република България: Нашите политици трябва да обръщат повече внимание на децата, а не на вътрешнопартийни проблеми. Това е истината, към това ги призовавам. Тогава, когато фокусът им бъде насочен към обществени процеси, които са в полза на нашите деца, няма да имат такива вътрешни проблеми.

730 ученици и близо 200 преподаватели посрещнаха държавния глава в училище "Петко Рачов Славейков", което всички наричат територия на победители.

Миглена Крумова - учител по български език и история: Атмосферата, която е създадена тук, предполага шампиони.
Мария Димитрова - начален учител: На мен ми дава, усмивки, спокойствие и една красота.

Половината от зрелостниците тази година завършват с отличие. Сред тях е и Пламен Иванов, който е член на ученическия клуб "Европосланици".

Пламен Иванов - 11 клас: Тук аз лично се развивам в математика и се надявам да преуспея.

Президентът се срещна и с кмета на Кърджали Хасан Азис, който поиска от държавния глава подкрепа за реализиране на пилотни проекти за дуално обучение в училищата.

Хасан Азис, кмет на Кърджали: Да подготвят кадри, които да бъдат готови веднага да влязат в производствената част на бизнеса.

Хасан Азис запозна Румен Радев и с общинската инициатива за разработване на нова електронна система, която да е от полза на хората родени в Кърджали, но живеещи в Брюксел. Съвсем скоро те ще имат достъп до български административни услуги и през интернет.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в транспорта, туризма и инвестициите
България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в транспорта, туризма и инвестициите
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска