НОВИНИ

Президентът Радев отличи с награди иновативните предприятия у нас

Президентът Румен Радев призова държавата да подкрепи иновациите с повече финансиране и административни облекчения. Той вярва, че с общи усилия страната ни има възможност да се нареди в предните позиции на иновационната карта на Европа. Държавният глава участва в 14-ия национален иновационен форум, който се провежда под негов патронаж.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:54, 06.12.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Иновациите са най-ефективният инструмент за постигане на висок и устойчив икономически растеж, отбеляза в изказването си президентът Радев. Подчерта, че страната ни има традиции и постижения, които трябва да се използват като лесния достъп до широколентов интернет и младите таланти, които печелят челни места в престижни международни състезания всяка година.

Румен Радев - президент на Република България: Години вече имаме програми, но нямаме реално финансиране от държавата такова,каквото трябва да бъде, а тази дейност се финансира основно от бизнеса и чужди инвеститори, което автоматично ни поставя в някаква зависимост от тях.

Заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева увери, че има желание да се направи необходимото. А целта е да се създаде ново партньорство между индустрията, държавните институции и гражданското общество.

Карина Ангелиева - зам.министър на образованието и науката: Администрацията и правителството са огледало на българското общество и българската икономика,т.е. какъвто капацитет има от едната страна, такъв има и от другата или няма съответно. Ние сме едно цяло и съответно политиките трябва да ги правим в партньорство.

На форума бяха отличени предприятия с иновативни постижения в различни категории.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата си връща 125 милиона от КТБ
Държавата си връща 125 милиона от КТБ
ЕК: България е под средното нивo на инвестиции в ЕС
ЕК: България е под средното нивo на инвестиции в ЕС