НОВИНИ

Президентът Радев подкрепи исканията на превозвачите след среща на "Дондуков" 2

Президентът Румен Радев изрази абсолютната си подкрепа към исканията и предприетите действия от страна на българските превозвачи. Това стана ясно след срещата му с представители на браншови организации за автомобилен превоз, които бяха приети на "Дондуков" 2 по повод проблемите с пакета "Мобилност".

bnt avatar logo
от БТА
15:05, 08.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

"Аз съм с вас и точно справедливите ви искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас", заяви държавният глава. Той добави, че е приел срещата не за да се прави анализ дали някой до момента е свършил или не работата си, а за да се уточни какво и как трябва да се направи оттук нататък, така че да има някакъв успех, защото това е успех за България.

Радев посочи, че в президентската институция поддържат редовна комуникация с българските представители в Европейския парламент по темата.

Румен Радев - президент на Република България: Аз съм с вас и вашите справедливи искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас. Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желания за промени по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. И ние трябва да се борим за нашите права. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи.

Росен Димитров - Национална транспортна асоциация: Подкрепата на президентската институция също е много важна за нас, тъй като всички тези действия и мероприятия, които са включени в пакета"Мобилност"1, са абсолютен протекционизъм и целящи да закрият транспортния бранш в България.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненският зоопарк приема коледни елхи за менюто на животните
Варненският зоопарк приема коледни елхи за менюто на животните
Карлово отбеляза 141 години от освобождението си
Карлово отбеляза 141 години от освобождението си