НОВИНИ

Президентът Радев се срещна с майки на деца с увреждания в Русе

А президентът Румен Радев се срещна с русенски майки, които протестират от седмици с искания за социални промени. Жените настояват за нов социален модел, който да е обърнат към децата сираци и техните проблеми. Майките на деца с увреждания, навършили пълнолетие, от своя страна искат достъпна среда и индивидуална оценка при отпускането на помощните средства.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
23:19, 04.05.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Синът на Бахтишен Джуджева е на 34 години. Подчинила е ежедневието си на това да се грижи за него. Напуснала е работа преди 3 години. Била е негов асистент по национална програма, но сега тя е приключила.

Бахтишен Джуджева: От президента очаквам да ни види, да ни чуе, обществото да ни види,защото на нас ни е трудно, няма значение дали е лежащо, дали е вървящо, те са деца с проблеми. Очаквам да започнат да работят, не само една партия... всички партии да седнат и да започнат да работят.

Синът на Ренета Велева страда от епилепсия. Надява се държавата да приложи белгийския опит и да осигури помощни средства на деца, които страдат от това заболяване, за да бъдат защитени по време на пристъп.

Ренета Велева: Никога в България не са внасяни средства за предпазване от епилепсия. Това са едни каски, те са специално обработени за всяко дете с епилепсия. Също така има и гривни, които мерят сърдечния пулс. Това е моята молба-да започнат да се внасят тези средства, да се изработват.
;

След като се запозна с исканията на русенскияте майки президентът Радев каза, че очаква и кабинетът да ги чуе.

Румен Радев, президент на Р България: Преди 30 години русенски майки протестираха срещу една екологична катастрофа и това даде началото на промените. Днес други майки протестират, надявам се правителството да ги чуе.

Жените от Русе заявиха, че ще продължат да отстояват исканията си и ще търсят диалог с всички представители на държавните институции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съоснователят на „Пинк флойд“ Роджър Уотърс за втори път на българска сцена
Съоснователят на „Пинк флойд“ Роджър Уотърс за втори път на българска сцена
Овладян е пожарът, който избухна в склад в столичния квартал Красна поляна“
Овладян е пожарът, който избухна в склад в столичния квартал "Красна поляна“