НОВИНИ

Президентът Радев се срещна с Владимир Путин в Сочи

Президентите на България и Русия Румен Радев и Владимир Путин се срещнаха в резиденцията Бочаров ручей в Сочи.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:30, 22.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Двамата президенти подчертаха, че срещата съвпада с две важни събития от общата ни история - 140 години от Освобождението на България от Османско робство и навечерието на Деня на славянската писменост и култура.

Владимир Путин заяви, че стокообменът за миналата година бележи ръст, но потенциалът е много по-голям. А българският президент посочи, че целта на визитата му е да бъде възстановен политическият диалог на най-високо ниво. Убеден е, че този диалог е важен за всички области и е от взаимен интерес.

;

Ето какво заявиха още двамата президенти:

Румен Радев, президент на Р България: Затова и нашите отношения са по-особени. Те не се основават чисто на политически и икономически интереси, а на дълбоките исторически, духовни, културни и езикови връзки между народите ни. Това ни дава редица предимства и прави нашите отношения по-естествени и по-лесни. В същото време ни задължава да бъдем открити, да поставяме откровено всички теми, където имаме различия и нерешени въпроси. Ще се радвам днес наистина на един откровен и задълбочен диалог, който да даде основа и положителен импулс на нашите правителства да работят в тази посока.
Владимир Путин, президент на Русия: През изминалата година имахме ръст на взаимната търговия. Това ни радва. Но възможностите са по- големи. След няколко дни с удоволствие ще приема в Москва премиера на България и с него ще продължим диалога.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преподписаха мирния договор за Антарктика
Преподписаха мирния договор за Антарктика
Събориха незаконни къщи в пловдивския квартал „Столипиново“
Събориха незаконни къщи в пловдивския квартал „Столипиново“