НОВИНИ

Президентът Радев ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на церемонията по встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от неговата пресслужба. Заявили са присъствие и осем премиери и председатели на парламенти.

bnt avatar logo
от БТА
12:52, 06.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
президентът радев присъства церемонията встъпване длъжност ердоган

От държавните глави, които са потвърдили, че ще присъстват се посочва президентът на България Румен Радев, президентите на Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Украйна, Венецуела, Пакистан, Казахстан, Киргизистан и др. От президентството на Република България потвърдиха информацията.

Церемонията ще се състои в понеделник, в президентския дворец Бештепе в Анкара и с нея ще се отбележи и началото на новата форма на управление на Турция - президентска система, за пръв път след 1923 г. След церемонията Ердоган ще даде официална вечеря за високите гости.

;

В Държавен вестник беше публикувано имущественото състояние на стария-нов президент на Турция - 6 млн. и 347 000 турски лири. Той притежава парцел земя от 2 000 кв.м. на стойност 10 000 турски лири в село Думанлъ, окръг Ризе, жилище в района Юскюдар в Истанбул на стойност 4 млн. турски лири, както и автомобил марка Ауди А8 за 234 000 турски лири. Освен това, Ердоган бил длъжник - дължал 2 млн. турски лири на бизнесмена Мехмет Гюр за вилата си в Късъклъ, става ясно още от информацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха 42-годишен мъж в операция срещу онлайн сексуална експлоатация на деца
Арестуваха 42-годишен мъж в операция срещу онлайн сексуална експлоатация на деца
Съдиите по вписванията у нас настояват да се създаде имотен регистър
Съдиите по вписванията у нас настояват да се създаде имотен регистър