НОВИНИ

Президентът Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на изявени хора на изкуството и културата. Орден "Стара планина" първа степен получиха големите актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов.

Вера Александрова
от Вера Александрова
16:18, 10.07.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
президентът радев удостои държавни отличия дейци културата изкуството

С орден "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен беше отличен художникът Христо Панев. Актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов и председателят на гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер" Трифон Павлов бяха удостоени с орден "Св. Св. Кирил и Методий" втора степен.

Орден "Св. св. Кирил и Методий" огърлие получи Милка Митева - преподавател и дългогодишен директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков".


Румен Радев, президент на Р България: За мен е чест да връча висши държавни отличия на творчески дейци и общественици с безспорен авторитет, чиито имена се превърнаха в символ на цяла епоха от културното развитие на страната. Примерът на културната ви мисия е респектиращ и вдъхновяващ не само у нас, но и отвъд пределите на страната. Вашите постижения са повод за лично удовлетворение, но също така са обществен капитал с висока стойност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Римейкът на Цар Лъв със световна премиера
Римейкът на "Цар Лъв" със световна премиера
Волен Сидеров: ВМРО и НФСБ подменят цяла коалиционна структура
Волен Сидеров: ВМРО и НФСБ подменят цяла коалиционна структура