НОВИНИ

Президентът Росен Плевнелиев ще направи първо официално посещение в Чехия

Президентът Росен Плевнелиев ще направи първо официално посещение в Чешката република на 5 и 6 септември по покана на президента на страната Милош Земан, съобщава прессекретариатът на държавния глава. Миграционната криза, борбата с тероризма, сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната ще бъдат сред основните теми в разговора на държавните глави на България и Чехия.

bnt avatar logo
от БТА
16:05, 02.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
президентът росен плевнелиев направи първо официално посещение чехия

В Прага президентите Плевнелиев и Земан ще обсъдят актуални въпроси от регионалния, европейския и международния дневен ред и ще обменят позиции за перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО. Във фокуса на двустранните разговори ще бъде и взаимодействието на България със страните от Вишеградската група, както и засилването на търговско-икономическото сътрудничество между България и Чехия.

В Прага президентът Росен Плевнелиев ще бъде посрещнат с официална церемония от президента Милош Земан. Двамата лидери ще разговарят "на четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори на двете официални делегации. В чешката столица държавният глава ще разговаря с министър-председателя Бохуслав Соботка и с Ян Хамачек, председател на Камарата на депутатите в Парламента на Чешката република, се посочва в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган отново подложи на натиск ЕС заради мигрантската вълна
Ердоган отново подложи на натиск ЕС заради мигрантската вълна
Майка Тереза ще бъде обявена за светица в неделя
Майка Тереза ще бъде обявена за светица в неделя