COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Президентът Радев на официално посещение в Египет

От 25 до 27 март президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Египет по покана на колегата си Абдел Фатах Ас-Сиси.

от БГНЕС
16:14, 24.03.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
президентът радев официално посещение египет

Задълбочаване на политическия диалог и на двустранните отношения, активизиране на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество, засилване на партньорството в областта на културата науката, образованието и туризма, както и перспективите в сферата на отбраната и военната промишленост ще бъдат сред темите, които българският държавен глава ще обсъди в рамките на визитата си в Египет.

Водената от президента делегация включва представители на изпълнителната власт и на институциите, насърчаващи контактите между деловите среди, както и представители на близо 30 български фирми от отбранителната индустрия, земеделието и производството на храни, машиностроенето, високотехнологични компании и в сферата на туризма, които ще обсъдят със свои партньори от Египет реализацията на общи проекти. Очаква се в рамките на визитата да бъде създаден и Българо-египетски бизнес съвет.

В президентския дворец "Иттихадия" в Кайро българският държавен глава и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от египетския президент Абдел Фатах Ас-Сиси и съпругата му Интисар ас Сиси. Румен Радев ще проведе среща на четири очи със своя колега Абдел Фатах Ас-Сиси, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Египет. След края им президентите на България и Египет ще направят съвместни изявления за медиите.

В рамките на посещението си в Египет Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на страната Мостафа Камал Мадбули и с председателя на парламента д-р Али Абдел Ал-Сайед Ахмед.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
По 75 ст на декар да плащат стопаните за защита от градушки, предвижда държавата
По 75 ст на декар да плащат стопаните за защита от градушки, предвижда държавата
МВР: Не се строят бежански лагери в Любимец, Елхово и Малко Търново
МВР: Не се строят бежански лагери в Любимец, Елхово и Малко Търново