НОВИНИ

Президентът свиква КСНС за енергийната сигурност през втората половина на април

Правителството дължи на българския народ отговори каква е схемата на финансиране на сделката за ЧЕЗ и също така по какъв начин тази сделка получи политическа подкрепа. Защото всички знаем, че без такава, подобна фирма не може да получи банково финансиране. Това заяви президентът Румен Радев в коментар за сделката за ЧЕЗ и желанието на правителството да участва в нея и съобщи, че ще свика КСНС, на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:21, 13.03.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
президентът свиква кснс енергийната сигурност втората половина април

Докато не е ясен този въпрос за схемата на финансиране, няма как да знаем под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор на г-жа Гинка Върбакова, подчерта Радев. За него е важен въпросът кой води преговори от името на българската държава и кой води преговори от името на Върбакова.

„Смея да кажа и го твърдя категорично, че до момента аз нямах информация по този въпрос. Изрично настоях да получа такава от компетентните органи, която регулярно е изпращана до правителството. Ето защо смятам за основателно да бъде свикам и Консултативен съвет по националната сигурност, на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната“ каза президентът като уточни, че ще свика съвета през втората половина на април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха детска градина в Павликени заради пожар, няма пострадали
Евакуираха детска градина в Павликени заради пожар, няма пострадали
13 загинали при автобусна катастрофа в Турция
13 загинали при автобусна катастрофа в Турция