НОВИНИ

Президентът удостои посланика на Хърватия с орден "Мадарски конник" първа степен

Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас Лйерка Алайбег с орден "Мадарски конник" първа степен. Дипломатът беше удостоена с висшето държавно отличие за нейния принос за задълбочаване на политическото, икономическото и културното сътрудничество между България и Хърватия.

президентът удостои посланика хърватия орден мадарски конник първа степен
bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 11.09.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

"В основата на приятелските отношения между България и Хърватия са дълбоките исторически и културни връзки между нашите народи и със своята активна дейност посланик Алайбег даде нов импулс на сътрудничеството на всички нива в двустранните отношения", заяви президентът Румен Радев по време на церемонията в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

;

Нашите общи цели и споделени ценности намират своя израз и в ефективното сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО, заяви президентът и припомни пълната подкрепа, която страната ни получи от Хърватия за приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС.

;

Българският народ и държава са в сърцето ми, а България винаги ще бъде мой втори дом, заяви посланик Лйерка Алайбег и благодари за честта да бъде удостоена с висшето държавно отличие. Тя изтъкна значимата роля и отговорността, която България и Хърватия имат в региона и помощта, която те оказват за европейската перспектива на съседните държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апелативният спецсъд върна в ареста Вълчо Арабаджиев
Апелативният спецсъд върна в ареста Вълчо Арабаджиев
Обединени патриоти излязоха с общо решение за коалицията
"Обединени патриоти" излязоха с общо решение за коалицията