НОВИНИ

Президентът удостои турския посланик с орден "Мадарски конник" първа степен

Президентът Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник" първа степен посланика на Турция у нас Хасан Улусой за заслугите му в развитието на българо-турските отношения и сътрудничество.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 23.12.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Президентът посочи, че в мандата на посланик Улусой, между България и Турция има сериозна динамика в търговско-икономически обмен и инвестиционното партньорство, а в енергетиката - диверсификация на маршрутите и източниците на енергийни ресурси. Като пример за прагматичните двустранни отношения Румен Радев открои ползотворните връзки в сферата на сигурността и миграцията.

Румен Радев - президент на Република България: Аз съм убеден, г-н посланик, че вие поставихте една изключително добра основа, която е предпоставка нашите отношения да продължат да се развиват по възходящ път.
Хасан Улусой - посланик на Турция у нас: През последните две години между България и Турция бяха проведени повече от 120 визити и срещи на всички нива, организирани бяха повече от 30 културни и социални събития. Това е пример как две държави могат да имат тясно сътрудничество и да работят заедно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка падна в Стара Загора
Градушка падна в Стара Загора
Медицинските специалисти прекратиха протеста си след срещата с министър Ананиев
Медицинските специалисти прекратиха протеста си след срещата с министър Ананиев