Днес на тържествена церемония президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

Държавният глава назначи полковник Станимир Христов на длъжността директор на Дирекция ,,Операции и подготовка", а полковник Стоян Шопов зае длъжността командир на втора механизирана бригада. Двамата бяха удостоени с висше офицерско звание ,,бригаден генерал".

Румен Радев - президент на Република България: Очакванията към вас са големи, но аз съм убеден, че с всичко показано от вас до момента вие ще бъдете достойни командири и професионалисти и ще способствате Българската армия - особено в този важен етап - етапът на модернизация и превъоръжаване, да придобива нови, съвременни бойни способности по един ефективен и ефикасен начин.
Бригаден генерал Станимир Христов - директор на Дирекция ,,Операции и подготовка": Осъзнаваме отговорността, която носим към мъжете и жените, служещи в Българската армия като техни командири. Ето защо ние трябва да сме убедени, че те са добре оборудвани, добре натренирани, работят с най-модерното въоръжение и техника.

Новопроизведените генерали обещаха да работят за авторитета на Българската армия.