НОВИНИ

Приеха единни правила за прием в първи клас в столицата

Сигнал за бомба прекъсна заседанието на Столичния общински съвет. Въпреки това, те успяха да приемат единни правила за прием в първи клас. Предстои да се обсъдят обезщетенията за останалите без парно софиянци.

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 23.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Досега всяко училище само изработваше критериите за прием. Сега вече ще има единни правила с точки. Най-голяма тежест ще имат точките по местоживеене, ако ученикът има братя и сестри в училището или ако поне единият родител работи в близост до желаното учебно заведение.

Втората група критерии са социални. Там точки се дават за деца с починали родители, с трайни увреждания, от многодетни.

Заседанието на Столичния общински свят беше прекъснато днес от сигнал за бомба. Оказа се, че такава няма, тъй като общинските съветници вече са пропускани до работното си място. Това съобщи репортерката на БНТ Цвета Младенова.

Половин час след заседанието на СОС в 10:00 часа се получи сигналът. Общинските съветници бяха уведомени, но те гласуваха да останат на работното си място.

Час след започване на заседанието към 11:00 часа екип на ДОТИ ги евакуира, за да бъде проверена сградата по правилата на МВР. Тази проверка приключва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интервю с Теодор Ушев за Ройтерс преди Оскарите
Интервю с Теодор Ушев за "Ройтерс" преди Оскарите
Даряват инсулинови помпи на деца с диабет във Варна
Даряват инсулинови помпи на деца с диабет във Варна