НОВИНИ

Приеха Пътна карта за изпълнение на актуализираната стратегия за съдебна реформа

Правителството прие Пътната карта за изпълнение на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. В нея са заложени конкретни действия по мерките на Стратегията, обвързани с очакваните резултати, индикаторите за изпълнение, сроковете и отговорните институции, съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
14:49, 20.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
приеха пътна карта изпълнение актуализираната стратегия съдебна реформа

Сред най-важните мерки са въвеждането на новите правила за проверка и оценка на интегритета на магистратите, укрепването на Инспектората към ВСС, въвеждането на програмно бюджетиране във всички съдилища, изработването на съдебната карта с оглед на регулиране на натовареността на съдилищата и магистратите, въвеждане и прилагане на новите правила за атестиране на магистратите и дисциплинарните производства, разработването на нова концепция за наказателна политика, развитието на пенитенциарната система /вкл. въвеждането на електронно наблюдение/, изработването на системи и регистри за развитие на алтернативни методи за разрешаване на спорове, както и за изпълнителното производство, реформа на модела на експертизите и други. Изпълнението на дейностите ще се финансира от държавния бюджет и от Европейския социален фонд чрез оперативната програма "Добро управление".
Изготвянето на Пътната карта е едно от предварителните условия съгласно Споразумението за партньорство с Европейската комисия за програмния период 2014-2020 година. Документът е обсъден и одобрен на заседание на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за съдебна реформа на 7 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха при катастрофа край Добрич
Двама души загинаха при катастрофа край Добрич
Предотвратено е разпространението на 21 тона контрабандно пилешко месо
Предотвратено е разпространението на 21 тона контрабандно пилешко месо