НОВИНИ

Приказка от Владивосток: Дружбата между козел и тигър

Как козелът Тимур, който трябваше да послужи за храна на тигъра Амур, се превърна в негов пръв приятел? От месеци любителите на животни следят как се развива необичайната дружба в резерват в руския Далечен Изток. Днешният ден е много драматичен в тази съвременна руска приказка за тигъра и козела.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
15:47, 29.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Те ще бъдат разделени. Поне временно. Има си причини за решението, взето от служителите в резервата. Преди време тигърът Амур проявил изненадващо великодушие. В резултат вместо да влезе в менюто му, козелът Тимур станал негов приятел. Оттогава Тимур е наддал с 20 килограма. Не се тревожи за нищо, яде редовно и се изтяга почти като тигър. Позволява си дори да отнема от личното пространство на тигъра.

Алексей Аносов, служител в резерват за диви животни: Козелът започна да се държи твърде дръзко. Тигрите не търпят подобно поведение.

Предупредителното ухапване на Амур причинило на Тимур травма в областта на врата. Тигърът ще става все по-агресивен, тъй като в съседния участък има разгонена тигрица - неговата сестра Тайга. Освен това козелът се нуждае от преглед и мерки за ограничаване на теглото - достатъчно причини за решението на зоолозите да разделят хищника и тревопасното.

Дали те ще се съберат пак и кога? Феновете им с нетърпение очакват продължението на необичайната приказка от от резервата "Приморски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът подкрепи петиция за изучаване на тоталитарните режими през 20 век
Президентът подкрепи петиция за изучаване на тоталитарните режими през 20 век
Очаква ни по-топъл февруари
Очаква ни по-топъл февруари