Приключи извънредното заседание на съвета по сигурността

Приключи свиканото от премиерът Бойко Борисов извънредно заседание на Съвета по сигурността. Повод за събирането беше обсъжданено проекта за антитерористичния закон.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
преди 4 години
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Приключи извънредното заседание на съвета по сигурността

На заседанието са обсъдени ограничения по отношение на правата и свободите на граждани при провеждането на антитерористични операции, задължение на телефонните оператори да предоставят незабавен достъп до трафичните данни в случай на непосредствена опасност от извършване на тероризъм, както и да се се дадат пълномощия на ДАНС да използва агенти под прикритие. Освен това е предложен план за спешно обучение на военните за реакция при терористична атака.

В съвета са взели участие министрите на вътрешните работи, на отбраната, на външните работи, на финансите, началникът на отбраната, главният секретар на МВР, председателите на ДАНС и на Държавна агенция "Разузнаване", директорът на служба "Военна информация", началникът на НСО, секретарят на Съвета по сигурността, както и двама представители на президента.

След обсъждането на проектозакона за противодействие на тероризма, се очаква следващата седмица той да бъде внесен в Народното събрание.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени