НОВИНИ

Приключи обновяването на Женския пазар в София

Изцяло обновен е женският пазар в София - едно емблематично място за столицата, с над 140-годишна история. Близо 100 000 лева са инвестирани в мащабния ремонт, като очакванията на общината са мястото да стане още по-притегателно не само като пазар, но и като модерна зона за отмора.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:23, 12.06.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Имаше притеснения преди ремонта дали пазарът ще запази облика и клиентите си. Не само че се запази духа на пазара и посетителите, а вече има ръст на посещенията и нови групи от хора, които идват.

До 2 седмици на Женския пазар ще бъдат монтирани още 32 нови камери, от най-висок клас за денонощно наблюдение.Така ще се повиши сигурността на клиентите и търговците. Всеки ден през пазара минават над 60 хиляди души.

Търговците са доволни от ремонта, но се оплакаха, че след него плащат по-високи наеми. От ръководството на пазара заявиха, че наемите са въпрос на свободно договаряне.

Драгомир Димитров, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане", ЕАД: Вярно, цените са високи, но то е защото ние сме създали най-добри условия за търговска дейност. Пазарът е много посещаван и търговците печелят най-добре.

Облагородяването на алеите край Женския пазар ще продължи. Предстоят преговори с инвеститори ,така че след време тук да има още ресторанти, пекарни и кафетерии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция в подкрепа на организатора на протеста на медицинските сестри Мая Илиева
Акция в подкрепа на организатора на протеста на медицинските сестри Мая Илиева
Европейските либерали в Европарламента си избраха ново име
Европейските либерали в Европарламента си избраха ново име