НОВИНИ

Приключи проектът Докторантски център "Свети Климент Охридски" на СУ

Приключи европейският проект "Докторантски център "Свети Климент Охридски" на Софийския университет. Той беше финансиран по програма "Наука и образование за интелигентен растеж", с около 700 000 лева и в него се включиха близо 600 докторанти.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
23:05, 27.06.2019
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Основната цел на проекта "Докторантски център" беше за близо две години да подкрепи докторантите и изследователите в Университета като осигури обучения, финансиране на публикации, достъп до научна литература, участия в конференции. Като част от Центъра е създадено и "Докторантско училище", което обединява всички факултети.

проф. Мария Стойчева, ръководител на проекта "Докторантски център": 60% от докторантите в университета са се включили в различни форми на дейностите в училището. Изключително важно е също така търсенето на интердисциплинарни изследвания, семинари, работни групи.

Като част от проекта вече са издадени четири сборника с изследванията на докторанти.

проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ: Според мен това е важно за България, защото така създаваме младите изследователи в сътрудничество между различни области в България и в сътрудничество с чуждестранни институции.

От университета са готови да кандидатстват по нови програми с европейско финансиране за докторанти. В Алма матер се обучават около 1000 докторанти, което е една четвърт от всички.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силистренци на протест срещу нашествието на комари
Силистренци на протест срещу нашествието на комари
Допълнителни средства за разкопки край Кърджали
Допълнителни средства за разкопки край Кърджали