НОВИНИ

Приключи първият ден от държавното посещение на Доналд Тръмп във Великобритания

Американският президент Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във Великобритания. С него в Лондон са съпругата му Мелания, дъщерите му и техните семейства. Тази вечер президентската двойка ще присъства на банкет в тяхна чест в Бъкингамския дворец. Визитата минава на фона на бурни протести в Лондон.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:10, 03.06.2019
Чете се за: 00:51 мин.
По света

41 топовни салюта като част от тържественото посрещане на Доналд Тръмп в Бъкингамския дворец. Американският президент и първата дама Мелания получиха топъл прием от кралица Елизабет II, придружена от престолонаследника принц Чарлз.

И докато течеше официалната част от церемонията, камерите не пропуснаха да уловят любопитните погледи през прозореца на Бъкингам от страна на Иванка Тръмп и останалата част от американската делегация, придружаваща президента.

Кралицата лично разходи своите гости из специална изложба, посветена на Втората световна война, последва и обяд, който обаче беше затворен за медиите.

;

Доналд и Мелания Тръмп положиха венец в Уестминстърското абатство и пиха следобеден чай в Кларънс хаус, където домакини им бяха принц Чарлз и Камила, която закачливо намигна на журналистите.

Мнозина критикуваха факта, че днешната визита е със статут на държавна или с други думи - по покана на Двореца, където тази вечер ще има и тържествен банкет. Посещението, обаче, ще бъде лишено от част от задължителните за подобни визити елементи - Тръмп и семейството му няма да спят в Бъкингам, а в резиденцията на американския посланик. Няма да го видим и в златната каляска, в която част от гостите на Елизабет II имат честта да се возят с нея.

;

Днес пред Бъкингамския дворец се събраха както привърженици, така и противници на американския президент. Напрежението се покачи и се наложи намесата на полицията. Очаква се утре към протестите да се присъедини и лидерът на опозицията Джеръми Корбин. Във вторник Тръмп ще се срещне с британския премиер Тереза Мей и ще се включи в бизнес форум.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикатите поискаха по-високи заплати във водния сектор и помощи за бедни
Синдикатите поискаха по-високи заплати във водния сектор и помощи за бедни
МОСВ: Няма опасност от преливане на язовири и излизане на реки от коритата им
МОСВ: Няма опасност от преливане на язовири и излизане на реки от коритата им