Започна ремонтът на граничния пункт "Златарево" със Северна Македония, където преди няколко месеца след пожар изгоря една от основните сгради на пункта. Пожарът беше причинен от късо съединение. Вече са разчистени изгорелите останки от старата сграда и са монтирани нови кабини за служителите на Агенция "Митници". Предвидената стойност на цялостния ремонт е над 19 млн. лв.

Предстои преди началото на зимата новите кабини да бъдат оборудвани. А след основния ремонт на пункта трафикът значително ще се облекчи и ще бъде изградена нова сграда за нуждите на "Гранична полиция".

Вяра Генова, Агенция "Митници": Митническият контрол ще бъде организиран на една линия, тоест ще се ускори обработката.

В момента на пункта работят по две трасета на вход и изход от страната ни. След ремонтът ще бъде обособено и трето трасе, по което ще минават тежкотоварните автомобили.

Предстои да бъде ремонтиран и граничен пункт "Станке Лисичково" при село Логодаж. Идеята е и там да се увеличи пропускливостта на пункта и да се намали времето за проверка на пътуващите. Ще бъдат изградени и допълнителни кантари за тежкотоварните автомобили.

Вяра Генова, Агенция "Митници": Там граничната зона е доста дълга и ще можем да изградим още едно платно, в което ще може да изчакват, ако е необходимо товарните превозни средства и да се случва лесно разминаването.

Очаква се в най-скоро време да започне и ремонтът на граничен пункт "Кулата".

Възстановява се движението на товарни превозни средства през ГКПП "Златарево"

Възстановява се движението на товарни превозни средства през ГКПП "Златарево"

От 15 ч днес се възстановява движението на товарни превозни средства през Митнически пункт "Златарево", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".