Временно са отстранени директорите на трите столични болници,замесени в случая с починалото тригодишно момченце. Това стана след намесата на министър-председателя Бойко Борисов, който поиска те да бъдат отстранени от работа до края на проверката. След разпореждането на премиера здравният министър Кирил Ананиев извика на разговор в Министерството на здравеопазването директорите на Пирогов, Педиатрията и болница Лозенец. Отстранена е и лекарката приела детето в педиатрията. Директорът на болница Лозенец избегна срещата с медиите.

Директорът на Педиатрията д-р Димитър Русинов, както и шефът на "Пирогов" - проф. Асен Балтов потвърдиха, че са временно отстранени до приключване на процесуално-следствените действия и заявиха, че ще съдействат при извършването на проверките.

След срещата директорът на болница "Лозенец" не се появи пред журналистите, чакащи на входа.

Временно отстранена е и доктор Георгиева, която е приела детето в Педиатрията.

д-р Димитър Русинов, директор на СБАЛДБ ,,Проф. Иван Митев,,: Тримата директори на болниците сме отстранени временно до приключването на процесуално-следствените действия като същата мярка ще бъде приложена и към доктор Георгиева. Ние ще окажем пълно съдействие и на извършваните проверки с необходимата документация.
проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ ,,Пирогов: Съдействаме максимално на проверката. Това мога да кажа - благодаря!

До края на деня се очаква да излязат първите резултати от проверката.

Борисов: Да се отстранят шефовете на болниците, замесени в смъртта на детето

Борисов: Да се отстранят шефовете на болниците, замесени в смъртта на детето

Премиерът Бойко Борисов поиска веднага да бъдат отстранени всички директори на замесените в случая с починалото 3-годишно дете, докато траят експертиз...