НОВИНИ

​Принц Хари и Елтън Джон ще лансират коалиция срещу вируса ХИВ сред мъжете

Британският принц Хари и музикантът Елтън Джон ще се обединят, за да лансират "глобална коалиция" за лечение на вируса ХИВ сред мъжете, съобщи Ройтерс. Двамата подкрепят много активно борбата срещу ХИВ и СПИН. Елтън Джон има специална фондация, учредена с тази цел.

bnt avatar logo
от БТА
22:36, 13.07.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
​принц хари елтън джон лансират коалиция вируса хив сред мъжете

Елтън Джон, който е на 71 години, пя на погребението на принцеса Даяна, майката на принц Хари. Той беше сред гостите на сватбата му с Меган Маркъл през май. Принц Хари участва заедно с Елтън Джон в обсъждане на опасността от вируса ХИВ за младите - "единствената демографска група, в която заразите с вируса ХИВ се увеличават, а не спадат".

;

"Важен резултат от тази работа е спешната необходимост да бъде подобрен достъпът на мъжете до изследвания за вируса ХИВ и лечение" - каза Елтън Джон. Около 36,7 милиона души по света са заразени с ХИВ, по данни на ООН за 2016 г. Само половината от мъжете се лекуват, в сравнение с 60 процента от жените.

Подробности за инициативата на Елтън Джон и принц Хари ще бъдат съобщени на международна конференция по въпросите на СПИН в Амстердам в края на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДБ: Проектът Пловдив - Европейската столица на културата 2019 е пред провал
ДБ: Проектът "Пловдив - Европейската столица на културата 2019" е пред провал
​Мирела Демирева с първо място в Диамантената лига по лека атлетика в Мароко
​Мирела Демирева с първо място в Диамантената лига по лека атлетика в Мароко