НОВИНИ

Принц Хари изпревари кралица Елизабет II по популярност на Острова

72% от британците са на мнение, че принц Хари е най-популярният член на кралското семейство. Това показва национално проучване на компанията YouGov. В анкетата херцогът на Съсекс изпреварва по броя на предпочитанията своята баба, 92-годишната кралица Елизабет Втора и своя брат, принц Уилям. Хари е поддържан от 86 на сто от анкетираните жени и от 69 на сто от господата.

bnt avatar logo
от БТА
17:03, 13.11.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Още
принц хари изпревари кралица елизабет популярност острова

Кралицата остава най-популярният член на кралското семейство сред гласувалите мъже в анкетата - 71%. Принц Хари и принц Уилям значително изпреварват по популярност сред британците своя баща принц Чарлз, който е престолонаследник на британската корона. Синът на кралицата, който утре ще навърши 70 години, заема едва седмо място в класацията.

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън се оказа втората по популярност след Елизабет Втора представителка на монархията от женски пол. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, съпруга на принц Хари, заема в класацията шесто място. Бившата американска актриса отстъпва само с един процент на 97-годишния съпруг на кралицата, принц Филип. Осма по рейтинг е дъщерята на Елизабет Втора, принцеса Ана.

В допитването, проведено от 15 май до 31 октомври са взели участие 3,6 хиляди жители на Обединеното кралство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонски медии: Няма данни Груевски да е преминал държавната граница
Македонски медии: Няма данни Груевски да е преминал държавната граница
Треньорът на Кипър преди мача с България: Очакванията са големи, искаме победата
Треньорът на Кипър преди мача с България: Очакванията са големи, искаме победата