НОВИНИ

Принцесата на Йордания пристига на визита у нас

Нейно кралско височество Дана Фирас, принцеса на Йордания, ще бъде на работно посещение у нас идната седмица по покана на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това съобщиха от ресорното ведомство.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:51, 29.09.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
принцесата йордания пристига визита нас

Нейно кралско височество е посланик на добра воля на ЮНЕСКО и председател на „Петра Нешанъл Тръст“, най-старата национална неправителствена организация в областта на опазването и съхраняването на наследството на Йордания. Миналата година тя стана първата жена и представител на Йордания, получила лична награда „Арабско наследство“.

Принцесата на Йордания ще проведе и тематичен мастърклас пред посланици и членове на дипломатически мисии у нас, представители на туристическия бизнес, местната власт, академичната общност и неправителствени организации от сектора.

По време на визитата София ще бъде домакин на международен форум, насочен към развитието на културния туризъм. Нейно кралско височество Дана Фирас и министърът на туризма Николина Ангелкова ще открият в понеделник в София конференция на тема: “Нови културни маршрути в Дунавския регион”.

Във форума ще участват министърът на културата Боил Банов и представители от Съвета на Европа. Събитието се организира съвместно със Съвета на Европа. Работната програма предвижда тематични кръгли маси, на които експертите ще дискутират разработването на конкретни дестинации за насърчаване на културния туризъм.

В програмата на принцеса Фирас са предвидени визити на емблематични туристически забележителности у нас. Във вторник тя и българският министър на туризма ще посетят Рилския манастир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
Борис Джонсън обеща да „завърши Брекзит“
Борис Джонсън обеща да „завърши Брекзит“