НОВИНИ

Природни бедствия покосиха Северна и Южна Америка

Лошото време създава проблеми отвъд океана. Природни бедствия създадоха проблеми в Северна и Южна Америка.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
09:19, 24.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
САЩ

Силни бури, придружени с проливни дъждове и поривист вятър преминаха през южната част на Съединените щати и взеха живота на 21 души. Лошото време наруши движението на въздушния и железопътния транспорт, предизвика наводнения и прекъсна подаването на ток. Югоизточните райони съобщават за близо 40 торнада през уикенда, а Калифорния регистрира рекордни валежи.

ЧИЛИ

В Чили опустошителни пожари са обхванали близо 130 хиляди хектара гора и пасища, а положението се усложнява поради силния вятър. Засегнати са райони в централната и южната част на страната. Президентът на Чили, Мишел Бачелет обяви, че това са най-големите горски пожари в историята на държавата. Не е изключено някои от тях да са започнати умишлено.

КУБА

Силни ветрове и вълни от Карибско море наводниха части от емблематичния за Хавана крайморския булевард "Малекон". Според метеорологичния институт на Куба, се очаква вълните да продължат и днес. Според местните медии, водите на Карибско море са достигнали част от домовете на местните жители. До момента няма заповед за евакуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 6 километра е колоната от ТИР-ове на Дунав мост 2
Близо 6 километра е колоната от ТИР-ове на Дунав мост 2
​Превозвачи блокираха движението по Дунав мост 2
​Превозвачи блокираха движението по Дунав мост 2