НОВИНИ

Приют за магарета отвори врати в село Баничан

Първият приют за магарета - „Долината на магаретата”, у нас отвори врати в гоцеделчевското село Баничан. В него ще бъдат настанявани вече стари и болни магарета, чиито стопани не могат да се грижат за тях. Капацитетът на приюта е 60 животни, като за момента са настанени 17. Проектът се реализира от швейцарската организация за защита на животните „Ветеринари в действие” и община Гоце Делчев.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:20, 29.09.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Стопаните на стари, немощни и болни животни от цялата страна ще имат възможността да ги оставят на грижите на работниците в приюта. В момента той разполага с три помещения, пасища, а животните се отглеждат свободно. Ангел Къшев казва, че 23 години се е грижил за своето магарето Марко, което му помагало в селскостопанската работа, но вече остаряло и трудно се движело.

Ангел Къшев
„Аз, като ида до нивата и не мога да докарам малко сено до вкъщи. Ядосвам се, спира по пътя и разбрахме, че тука ги събират.”
Константин Антов, управител на „Ветеринари в действие” за България
„Идеята беше да направим едно хубаво място, където могат да си доживеят старините.”

Специалистите, които се грижат за животните в приюта ще дават полезни съвети на стопаните как да отглеждат в домашни условия животните.

Константин Антов, управител на „Ветеринари в действие за България”
"Това, което се опитваме да правим, е да посещаваме регулярно стопаните по места, да влизаме в къщите, да се грижим безплатно и съвсем безкористно за тези животни.”

В приюта ще се грижат и за бездомни кучета. Освен това идеята на организацията „Ветеринари в действие” е в бъдеще приютът да бъде отворен за посетители, които искат да се разходят и да го разгледат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Кината като космически кораби
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Кината като космически кораби
Технически проблем върна самолет на летище Варна след излитане
Технически проблем върна самолет на летище Варна след излитане