COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Проблеми с машините за гласуване във Варна

В 126 избирателни секции във Варна от общо 406 има машини за гласуване. Въпреки че всички са били тествани, две от тях не проработиха още в самото начало на изборния ден.

от Ива Георгиева
15:28, 26.05.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Две от секциите в училище "Александър Пушкин" във Варна разполагат с машини за гласуване. При доставянето им предишната вечер те са тествани и са били в изправност. В началото на изборния ден обаче се оказва, че едната не работи. Въпреки консултациите с представители на фирмата доставчик машината продължава да не работи.

Иван Атанасов, председател на изборна секция: Техникът дойде отново да я стартираме и когато трябваше да пуснем нулевата бюлетина, която е дълга близо метър и осемдесет, нямаше никакво мастило върху нея. Лично аз съм разочарован.

Близо една четвърт от избирателите в една от секциите в Техническия университет във Варна са избрали машинното гласуване. Сред тях е и 80-годишна жена.

Кристиян Тодоров, заместник-председател на секция: Доста възрастни хора искат да пробват самата машина. Повечето пъти казват, че искат да видят къде им отиват парите и дали има смисъл.

Докато нашият екип беше в секцията още двама души избраха да гласуват машинно.

Теодора Анастасова: Беше ми по-интересно да видя как става машинното гласуване и наистина става ного бързо, лесно, няма нищо сложно.

От секционните комисии очакват в късния следобед да се активизират по-младите гласоподаватели, сред които интересът към машинното гласуване най-вероятно ще е по-висок.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Китай направи над 6,5 милиона теста за COVID-19 в Ухан
Китай направи над 6,5 милиона теста за COVID-19 в Ухан
Очаква се засилен трафик по основните пътища
Очаква се засилен трафик по основните пътища