НОВИНИ

Токови удари тормозят 4 села в община Русе

Токови удари тормозят 4 села в община Русе. Прекъсванията на електрозахранването зачестяват през зимата, като наред с повредените електроуреди, водят и до проблеми с водоподаването в село Бъзън.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
16:21, 25.11.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Само през последната седмица токовите удари в Бъзън са били по 4-5 на ден.

Василена Цанкова - Борисова, кмет на с. Бъзън: След нелепите оправдания, че птиците, които кацат върху жиците, са причина за постоянните токови удари, се взе някакво решение. За съжаление, то се оказа временно решение и от тази година има много жалби отново за изгорели електроуреди.

Обезщетения обаче липсват, тъй като няма доказателства, че уредите са изгорели точно заради токовите удари. Оказва се, че проблемите с електричеството в района водят и до безводие.

Аман Халилов, водопроводчик на с. Бъзън: Като спре тока малко, се спира подаването на вода откъм Писанец. Тогава остава резервоарът без вода и то за часове.

От електроразпределителното дружество коментираха, че проблемите с тока през ноември се дължат на влошените метеорологични условия, както и на профилактика на мрежата, заради предстоящия зимен сезон. В момента аварийните екипи работят по отстраняването на повредите по електропреносната мрежа в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха късноантична баня в центъра на Варна
Откриха късноантична баня в центъра на Варна
Започва ремонтът на опасния мост между селата Ягодово и Катуница
Започва ремонтът на опасния мост между селата Ягодово и Катуница