Продавач предотврати хладнокръвно грабеж

Собственик на магазин в Нова Зеландия стана известен като най-хладнокръвният продавач. Нищо не може да спре Саид Ахмед - имигрант от Египет, когато е решил да обслужи свой клиент... дори въоръжен крадец. Мъжът става жертва на опит за обир, но решава напълно да игнорира престъпника и така успява да осуети кражбата.

от БНТ
преди 4 години
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Той е толкова отдаден на своята работа, че продължи да обслужва клиента си, дори и в присъствието на крадец. в 11 часа сутринта на 28 май обирджия влиза в магазина за кебап на египтянина Саид Ахмед в град Крайстчърч в Нова Зеландия.

"Бъди хладнокръвен", си мисли в този момент Саид, и решава спокойно да довърши започнатото и едва тогава се отправя към задната стая, за да се обади на полицията. Стъписан обирджията се обръща и си тръгва с оръжие в ръка.

Саид Ахмед - собственик на магазин: "Само семейството ми беше в главата, нищо друго. Затова му обърнах гръб. Казах си, ако иска да ме застреля може и да не стане сериозно."

Според социалните мрежи поведението на Саид е пример за клиентско обслужване под напрежение.

Саид Ахмед: "Крадецът не очакваше такава реакция. Не съм герой, просто контролирах реакцията си".

Въпросният крадец все още е на свобода. Полицията в Крайстчърч публикува видеото от наблюдателната камера във Фейсбук с надеждата обирджията да бъде идентифициран и заловен. Клипът има над 260 хиляди харесвания и е споделян над хиляда пъти. Саид имигрира от Египет преди 20 години. Женен е и има две деца, притежава магазина от 15 години.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени