НОВИНИ

Пропускат до 16.00 часа тежкотоварни автомобили през Кулата-Промахон

Макар с час закъснение гръцките фермери осигуриха прозорец за преминаването на тежкотоварни коли от 11.00 до 16.00 часа днес. Продължава блокадата във вътрешността на Гърция. С последна информация за обстановката на границата, кореспондентът на "По света и у нас" ДобринаГрачанлиева.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
12:02, 12.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Пропускането на товарни автомобили през ГКПП Кулата-Промахон започна макар и със закъснение от един час. Гръцките фермери изпълниха договореното преди 3 дни с представители на българското правителство за пропускане и осигуряване на прозорец за преминаване на тежкотоварни коли от 11.00 до 16.00 часа.

Кореспондентът на "По света и у нас" Добрина Грачанлиева съобщи, че се е образувала около 2 километра опашка от чакащи камиони, тъй като повечето от тях са започнали да пристигат 15-20 минути преди 11.00 часа, надявайки се да не чакат дълго. Шофьорите са заплашили, че ако не бъде отворена границата, ще блокират пункта от българска страна за леки автомобили от Гърция.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев каза, че са отменени пътуването на камиони към Гърция заради обявената общонационална стачка и за да не се създава напрежение сред шофьорите. Повечето камион могат спокойно да достигнат до Солун, до където няма блокирани пътища.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2000 стипендии за отличен успех в Бургас
2000 стипендии за отличен успех в Бургас
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди