НОВИНИ

Продължава издирването на двамата молдовци, избягали от затвора в Стара Загора

Продължава издирването на двамата осъдени, които избягаха от затворническото общежитие в Стара Загора. Те са излежавали присъди за взривяване на банкомати. Какво се знае за издирваните затворници - вижте в прякото включване на Иво Никодимов от Стара Загора.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:04, 25.08.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Двамата затворници са молдовски граждани, осъдени за взривяването на два банкомата в Стара Загора и Казанлък.

Заедно с тях осъден е бил още един молдовски гражданин, който не е избягал и продължава да изтърпява наказанието си.

Молдовците са направили пълни самопризнания и са върнали парите, задигнати от взривените банкомати. Получили са 4 години и 8 месеца затвор - малко под границата от 5 години, което се счита за лека присъда и се изтърпява в общежитие от открит тип. Бягството е станало в петък следобед, а лишените от свобода са се измъкнали през оградата и са поели към полето.

Запрян Димитров-директор на затворническото общежитие: Молдовските граждани бяха настанени в общежитието на 14 август и в разумен срок трябваше да получат преводни писма за превеждането им в София. Тези писма са били разписани в четвъртък или в петък, и е било въпрос на дни да бъдат закарани в София за изтърпяване на наказанието в открит тип общежитие към Софийския затвор.

Правосъдният министър Данаил Кирилов назначи спешна проверка по случая, като основното е да се установи защо преди присъдата да бъде проведена в изпълнение, затворниците са били приведени в общежитие в Стара Загора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една година от катастрофата в Своге, отнела живота на 20 души
Една година от катастрофата в Своге, отнела живота на 20 души
Втори ден от Г-7: Твърд Брекзит и търговско споразумение Великобритания - САЩ
Втори ден от Г-7: Твърд Брекзит и търговско споразумение Великобритания - САЩ