НОВИНИ

Издирват двама туристи, изгубили се в Пирин

Издирват двама туристи от снощи във високите части на Пирин над Сандански. Мъжете са в неизвестност повече от 18 часа. В акцията са включени 9 планински спасители, които добре познават района.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
16:01, 07.08.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Спасителната акция продължава и в момента. Сигналът е подаден снощи около 22.00 часа. Тогава екип на ПСС - Банско започва да търси двамата туристи. По първоначална информация те са се се движили по екопътека, която е нова и затова не е позната на повечето любители на планината. Тя започва от хижа Яне Сандански и свършва на заслон Спано поле. В един момент двамата туристи незнайно защо са се отделили от групата и са се загубили. Планинските спасители са обходили целият циркус на Башлиица - районът в който се предполага, че са се изгубили туристите. За съжаление не са успели да ги открият.

Тази сутрин нова група планински спасители поднови издирването.

Малко по-рано днес разбрахме, че локацията, която е била подадена от туристите към ПСС се е оказала грешна, именно заради това спасителите не могат да ги открият. В издирването е включена помощта на мобилните оператори, за да дадат GPS координатите на мобилните им телефони, за да се улесни тяхното издирване. Полицията също подпомага издирването. Знае се, че изгубилите се туристи нямат планинска застраховка и заради това има възможност да се укриват от планинските спасители.

Очаквайте подробности в емисиите "По света и у нас"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виенската болница спира трансплантациите на бял дроб за чужденци
Виенската болница спира трансплантациите на бял дроб за чужденци
Кабинетът гарантира средства за участъка Крупник-Кресна на магистрала Струма
Кабинетът гарантира средства за участъка Крупник-Кресна на магистрала "Струма"