НОВИНИ

Продължава издирването на Стоян Зайков

Костенец и близките населени места остават под полицейска брокада. На седмия ден от издирването на Стоян Зайков, заподозрян в убийството на бившата си приятелка, усилията на спецчастите остават без успех.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова Тихомир Игнатов
20:07, 16.05.2019
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

След двете убийства Костенец е скован от напрежение. Броят на полицаите, ангажирани с издирването на Стоян Зайков, е голям.

Това, което се предполага - най-вероятно няма съучастници при двете убийства, вероятният извършител се придвижва сам и е тежко въоръжен.

Полицията днес получи многожество сигнали за вероятното местонахождение на Зайков, два от тях ги отведоха в село Очуша и както и пред училището в костенец.

;

На седмия ден от издирването на Стоян Зайков спецчастите попаднаха на следа в село Очуша. Една от изоставените къщи в района беше щурмувана, след сигнал, че заподозреният за убийствата в Костенец се укрива именно там.

главен комисар Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: При влизането са използвали светлинно-звукова граната. Тя цели да дезориентира евентуалния извършител, за да може да се сломи неговата защита. За съжаление към момента нямаме резултати.

След като Зайков не беше открит в изоставената къща спецчастите се насочиха към сградата на училището в Костенец. Ученици и учители бяха изведени навън под полицейска охрана. Наложи се в района да бъдат претърсени и жилищни адреси.

От МВР заявиха, че сигналите подадени от граждани са се увеличили. Такива е имало както от страната, така и от чужбина. Всички са били проверени, но без резултат.

главен комисар Ивайло Иванов: Тук в момента са всички специални подразделения на МВР, с които разполагаме. Денонощно сме тук. Не си тръгваме. Ако получат сигнали само, това ни е молбата, да ни уведомят нас и да не предприемат нищо.

От МВР заявиха, че вече е установено, че братовчедът на издирвания беглец и негов съсед е убит във вторник вечерта с ловен патрон 12-и калибър. Изчакват се резултатите от ДНК експертизата, която трябва да покаже дали Стоян Зайков се е укривал в къщата и дали е извършител и на второто покушение. Все още не е ясно как убиецът е влязъл в къщата.

главен комисар Ивайло Иванов- главен секретар на МВР: Има един отворен прозорец. Не изключваме възможността той да е бил вътре в самата къща през цялото време.
ст. комисар Николай Спасов, директор на ОДМВР - София: В годините назад знаем, че Зайков е извършвал кражби в къщата на убития. Но това, което знаем за последните няколко години просто като съседи - на "Здравей - здрасти". Пряк конфликт, дрязги или караници и сигнали в полицията не е имало.

Костенец остава под полицейска блокада, проверява се всеки един автомобил, който напуска града. От полицията призовават гражданите за коректни сигнали и уверяват, че ще останат тук до залавянето на заподозрения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлагат въвеждането на тол системата за тежкотоварни автомобили с три месеца
Отлагат въвеждането на тол системата за тежкотоварни автомобили с три месеца
​Силна градушка удари карловските села Каравелово и Богдан​
​Силна градушка удари карловските села Каравелово и Богдан​