НОВИНИ

​Продължава издирването на тримата заподозрени за серията кражби на банкомати

Междувременно прокуратурата в Дупница повдигна обвинение на единствения задържан до този момент 34-годишния Господин Динев. Според обвинението той е помагал на групата да взриви банкомата в Сапарева баня и да открадне 9000 лева, а впоследствие и да се измъкне от местопрестъплението. Чуйте повече от Явор Симов, който следи преследването на групата.

Явор Симов
от Явор Симов
17:57, 10.11.2017
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

Има вероятност някой от групата вече да е напуснал страната според някои от разследващите. Това е хипотеза, която се допуска винаги, когато се издирват лица. Следващите дни ще покажат дали е така. Главният комисар Младен Маринов заяви, че според техни данни тримата издирвани все още се намират на територията на страната. Днес е имало и засилени проверки в пограничните райони на Кюстендилска и Пернишка област и по ГКПП-тата. Проверявани са и автомобили.

По наша информация една вероятна причина, поради която повече от 250 полицаи не са успели да заловят тримата, е, че може би са тръгнали по грешна информация. Те са избягали в посока Клисура, а полицията е търсила в обратна посока. Допуска се, че е възможно да е имало от другата страна на билото подготовка от тяхна страна, т.е автомобил, който да ги кача или те да са оставили друг автомобил, с който да се оттеглят.

По непотвърдена информация научихме също така, че е открита следа от маратонка или обувка. Тепърва експертизи ще установяват от какво е. Криминалистите смятат, че това е едно доказателство, което може да докаже тяхна съпричастност, ако бъдат задържани тези лица. Защо се получи така, че успяха да избягат и да не бъдат задържани, чуйте какво каза главният комисар на МВР Младен Маринов.

Главен комисар Младен Маринов - главен секретар на МВР: Тази престъпна дейност е специфична заради, това че не може да се предположи къде те ще бъдат, къде ще ударят. Използват черни пътища за придвижване. Използват територии които през деня ги разучават и картографират. Така че смятам че колегите за кратко време влезнаха в следите на тази група..Да, може би имате право , трябваше да използват огнестрелно оръжие и нещата да ги решим на место.
Румяна Арнаудова говорител на главния прокурор: Лицето, което е привлечено, е в качеството на помагач, тъй като според доказателствата, с които разполага Районна прокуратура - Дупница, лицето е бил така наречената външна отцепка, тоест придвижвал се е с друг автомобил и е съпровождал и подсигурявял на практика автомобила, който беше открит изоставен след извършване на престъплението.

От МВР увериха, че продължават с пълни усилия издирването на трите лица, които до момента не са арестувани и събират необходимите доказателствени средства. От МВР и Прокуратурата също така вярват, че скоро те ще бъдат хванати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът избра новия министър на здравеопазването Кирил Ананиев
Парламентът избра новия министър на здравеопазването Кирил Ананиев
Разлив замърси Белославското езеро
Разлив замърси Белославското езеро