НОВИНИ

Продължава издирването на туриста, изгубил се в Пирин

Продължава акцията по издирването на единия от двамата възрастни мъже, които се изгубиха в Пирин снощи. Към нея се включиха планински спасители от Сандански и Банско, както и служители на Национален парк „Пирин".

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
20:01, 07.08.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Екипът от планински спасители, който цяла нощ и през днешния ден издирваше двамата туристи, се прехвърли към хижа Беговица, където ще продължи издирването на втория турист.

Планинските спасители обявиха, че откритият по-рано 75-годишен мъж е бил в добро здравословно състояние, леко дехидратиран, но е бил добре. Отрекоха информацията, че се е държал грубо с тях.

Към този момент в акцията участват 7 спасители от ПСС - Сандански, двама от Банско, има и куче. Утре към тях ще се присъединят още спасители и кучета. Според специалисти теренът е изключително труден за издирване, защото е заселен с клек.

От Дирекцията на Национален парк "Пирин" казаха, че са изпратили спасители с високо проходим джип и са готови при нужда да изпратят още планински спасители

По непотвърдена информация двамата туристи са се движили по еко пътека, която не е добре позната на планинарите и може би това е една от основните причини да се изгубят.

Затова планински спасители съветват, когато излизаме в планината да бъдем добре подготвени, да проверим предварително маршрута си, да не се отклоняваме от него и да имаме планинска застраховка.

Двамата туристи, които са се изгубили, нямат застраховка и ще трябва да платят спасителната акция от джоба си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отказът на Австрия да изпълни трансплантациите не е лично отношение към България
Отказът на Австрия да изпълни трансплантациите не е лично отношение към България
Остава държавната помощ за дневни и квартирни за лечение на деца в чужбина
Остава държавната помощ за дневни и квартирни за лечение на деца в чужбина