В Костенец продължава издирването на заподозрения в убийства Стоян Зайков. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че безпрецедентното полицейско присъствие в района остава и се проверяват няколко блокирани периметъра.

Тихомир Игнатов с последни подробности по случая:

Костенец

От МВР съобщиха, че полицията все още не е влязла в следите на издирвания Стоян Зайков, за чието залавяне бе организирана „безпрецедентна“ по думите на МВР операция. Костенец е блокиран от полицията.

В района на гробището в покрайнините на града имаше раздвижване на полицията, като в момента районът е отцепен.

През последните 24 часа са се увеличили. На излизане от Костенец всяко превозно средство се проверява щателно. Двете къщи на убийството са отцепени, разположен е периметър от служители на полицията, като има и снайперисти. Към издирването са привлечени и спецчасти. Използват се следови кучета и дронове.

От време на време районът на Костенец се облита от хеликоптер, като се проверяват гористите местности в района.

По-рано днес вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че на издирвания е направен психологически профил.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Работим с екип психолози, които са направили и в момента правят на база на нова постъпваща информация психопрофил на лицето. Абсолютно всички варианти са допуснати. Знаете какъв е районът, може да не е в града, но ние сме длъжни да проверим. Още от самото начало при убийството на жената, той е обявен за общонационално издирване всички гранични пунктове са предупредени. Вдигнати са в готовност, до този момент нямаме данни той е да е напуснал страната.
Психолози са направили профил на издирвания от МВР Стоян Зайков

Психолози са направили профил на издирвания от МВР Стоян Зайков

В Костенец продължава издирването на заподозрения в убийства Стоян Зайков. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обяви, че безпрецедентното полицейск...

От МВР предупредиха, че ако някой има контакт или види издирвания Зайков, не бива да предприема нищо, освен да се свърже с МВР, тъй като мъжът е изключително опасен и по всяка вероятност тежко въоръжен.