НОВИНИ

Продължава Международната конференция по сигурността в Мюнхен

Продължава конференцията по сигурността в Мюнхен, в която участва и премиерът Бойко Борисов. Днес той ще има двустранни срещи с европейския комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер и с министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер. Повече подробности вижте от специалния ни пратеник Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:26, 16.02.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света

По-рано доброто сътрудничество между европейската служба за борба с престъпността и българските служби за сигурност беше акцент в срещата на Бойко Борисов с директора на Европол Катрин де Бол.

Във фокуса на разговора бяха борбата с тероризма, разкриването на организирани престъпни групи, както и киберпрестъпността.

"България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол. Службата винаги е била надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на горива и цигари и при злоупотребата с разплащателни средства", подчерта министър-председателят.

Изпълнителният директор на европейската служба за борба с престъпността Катрин де Бол заяви, че високо оценява работата на българските служби за сигурност. Тя подчерта и че Европол винаги си сътрудничи отлично с тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Варненец плува благотворително в помощ на деца и младежи
Варненец плува благотворително в помощ на деца и младежи
Българите в Сърбия ще се вписват в гражданските регистри с имена на български
Българите в Сърбия ще се вписват в гражданските регистри с имена на български