COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Продължава обновлението при консерваторите в германската политика

Продължава обновлението при германските консерватори. След оттеглянето на Ангела Меркел от лидерския пост на Християн-демократичния съюз и посестримата партия, баварският Християн-социален съюз, вече е с нов председател. Премиерът на провинцията Маркус Зьодер оглави формацията, от чиито редици е водачът на листата на Европейската народна партия Манфред Вебер. За значението на промяната разказва Мария Стоянова.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
19:32, 19.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Християн-социалният съюз в Бавария затвори цяла глава от своята история, свързана с Хорст Зеехофер. Бъдещето ще се гради от Маркус Зьодер. Двамата бяха съперници, сега са единомишленици. Целта е укрепване на редиците на отношенията с християн-демократите и победа на предстоящите евроизбори.

Маркус Зьодер, лидер на Християн-социалния съюз: Националистите и популистите искат да разделят обединена Европа. Тези разрушителни сили се стремят към "Брекзит" в центъра на Европа. И, ако сте прочели, за какво настоява "Алтернатива за Германия" - то е излизане на Германия от общността. Ние няма да позволим това. Ще се борим.

Заедно с посестримата християн-демократическа партия ще се положат усилия за добър резултат на изборите за Европейски парламент в края на май, подчерта Маркус Зьодер.

Целта е, заместник-председелят на Християн-социалния съюз Манфред Вебер да получи попътен вятър като водещ кандидат на европейските консерватори, за да оглави Европейската комисия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Българка от София е участвала в схемата за финансиране на терористи в чужбина
Българка от София е участвала в схемата за финансиране на терористи в чужбина
Последно сбогом с убития кмет на Гданск
Последно сбогом с убития кмет на Гданск