НОВИНИ

Продължава обновлението при консерваторите в германската политика

Продължава обновлението при германските консерватори. След оттеглянето на Ангела Меркел от лидерския пост на Християн-демократичния съюз и посестримата партия, баварският Християн-социален съюз, вече е с нов председател. Премиерът на провинцията Маркус Зьодер оглави формацията, от чиито редици е водачът на листата на Европейската народна партия Манфред Вебер. За значението на промяната разказва Мария Стоянова.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
19:32, 19.01.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Християн-социалният съюз в Бавария затвори цяла глава от своята история, свързана с Хорст Зеехофер. Бъдещето ще се гради от Маркус Зьодер. Двамата бяха съперници, сега са единомишленици. Целта е укрепване на редиците на отношенията с християн-демократите и победа на предстоящите евроизбори.

Маркус Зьодер, лидер на Християн-социалния съюз: Националистите и популистите искат да разделят обединена Европа. Тези разрушителни сили се стремят към "Брекзит" в центъра на Европа. И, ако сте прочели, за какво настоява "Алтернатива за Германия" - то е излизане на Германия от общността. Ние няма да позволим това. Ще се борим.

Заедно с посестримата християн-демократическа партия ще се положат усилия за добър резултат на изборите за Европейски парламент в края на май, подчерта Маркус Зьодер.

Целта е, заместник-председелят на Християн-социалния съюз Манфред Вебер да получи попътен вятър като водещ кандидат на европейските консерватори, за да оглави Европейската комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка от София е участвала в схемата за финансиране на терористи в чужбина
Българка от София е участвала в схемата за финансиране на терористи в чужбина
Последно сбогом с убития кмет на Гданск
Последно сбогом с убития кмет на Гданск