НОВИНИ

Папа Франциск призова младите да имат куража да променят света

В съобщение на Ватикана се посочва, че папата следи новините от Венецуела и подкрепя всички усилия, които ще предотвратят още страдания на венецуелците. В Панама папата откри дни на католическата младеж.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:23, 25.01.2019
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Стотици хиляди млади хора приветстваха папа Франциск на церемонията по откриването на Световните дни на католическата младеж в Панама. Сред посланията на папата бе да имат кураж да променят света. Тези думи докоснаха в особена степен венецуелците, чиято страна е в тежка политическа ситуация.

Мария Хосе Рохас, Венецуела: Нашата родина преминава през трудности, но ние вярваме, че с мирни граждански действия ще постигнем демокрацията и свободата, която толкова много желаем.
;

Папа Франциск премина тържествено с папамобила си, преди да се качи на сцената, за да присъства на церемонията. Флагове от целия свят, музика и празнична атмосфера завладяха столицата.

Тамаш, Унгария: Въпреки своята възраст, папа Франциск разбира толкова добре младежите. В посланията му към младите хора се усеща, че той е много близък до нас, говори на нашия език.

По-рано папа Франциск осъди "бича", който представляват убийствата на жени в Латинска Америка - регион особено засегнат от този тип престъпления. Пред епископи от Централна Америка главата на Римокатолическата църква изтъкна критичните ситуации, в които попадат младите и които не могат да бъдат решени бързо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: кино предложенията
АРТ посоки с Галя Крайчовска: кино предложенията
Торнадо вилня в Турция
Торнадо вилня в Турция